Search
  • Felicia Muresan

”Rebuturile” societatii


Copilul asta inca nu vorbeste? Al meu vorbea de la 9 luni iar la 2 ani deja citea ziarul!

Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind “lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Scoala Politehnică din Zurich.

Becul? – nimic important ...

Thomas Edison era considerat de către profesorii săi “prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era “neproductiv”. Dar .... a inventat becul.

Când un reporter l-a întrebat “Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: “Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.

Masina? – nu conteaza ...

Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford renumite pentru constructia de masini Ford.

De Charlie oricum nu a auzit nimeni... nu e de la noi din sat

Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată “un nonsens”.

Desene animate ? – ce plictiseala!...

Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era “lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dat faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland-ul.

Ce pacat! Nu mai exista nici o speranta pentru el ...

Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că “nu există nicio speranţă să devină compozitor”. Dar a devenit cel mai renumit compozitor.

“Am un idiot drept fiu”

Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: “Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts (scoala de arte de renume din Paris). Nu-i nimic, in cele din urma a ajuns un renumit sculptor.

Prim–ministru... o slujba banala

Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea ... dar la vârsta de 62 de ani a devenit prim-ministru.

#autocunoasteresidezvoltarepersonala #trasaturidepersonalitate #potentialintelectual #inteligenta #inteligentaemotionala #depasireasituatiilordificiledinviata

71 views

Recent Posts

See All

Program de vacanta

Oricine este parinte cunoaste deja provocarile cuvantului VACANTA. Un cuvant care uneste in el bucurii, frustrari, stres, agitatii... Bucuriile copilariei, bucuriile trecutului, bucuriile prezentului.

Afirmativ sau negativ

In relatia dintre parinti si copii ne-ar prinde bine putina gramatica. Sa ne reamintim de la ora de gramatica: O propozitie negativa este cea care include o negatie. Negativul poate fi exprimat direct

Reguli?... nuuu... sau da?.....

Aversiunea generala fata de acest cuvant nu trebuie sa ne impiedice sa ne gandim la semnificatia si valoarea lui. Ne putem imagina cum ar arata o lume fara reguli? Dar un oras fara reguli de circulati

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare