Search
  • Felicia Muresan

Avem nevoie de povesti

Adesea, socotim  că basmele, poveștile, povestirile sunt menite doar copiilor. Însă, după spusele lui C. S. Lewis, asocierea poveștilor cu copiii este un fenomen relativ recent. Adevarul este ca atat copii cat si adulții sunt în stare și s-ar cuveni să savureze poveștile.

Năzuința Editurii Prospero este să reaprindă drag de povești și povestiri, atat în copii cat si in părinți. Prof. Louis Markos intareste necesitatea poveștilor considerandu-le instrumente de hranire a sufletelor noastre. 

La întrebarea Ce fel de povești ne sunt de trebuință? același Louis Markos răspunde: ”întocmai acelea care ne îndeamnă să le urmăm eroii, acelea care întruchipează înaintea ochilor noștri natura adevărată a binelui si răului, a virtuții și viciului și care apoi ne stârnesc să ne însoțim în înfruntarea dintre ele, acelea care ne deschid ochii si urechile către acea feerie magică sacră pe care deseori nu izbutim să o zărim.”

În virtutea valorilor sale principale, Editura Prospero se distinge  prin calitatea operelor promovate. Editura alege spre publicare cărți vii, scrise cu o veritabilă putere literară și ilustrate cu frumusețe meșteșugită, care pe de o parte informează mintea si pe de alta parte inspiră la acțiuni înțelepte și  formarea unui caracter virtuos.

Primul volum publicat de editura Prospero, Parabole din natură , este parte a unei serii de patru volume in care copii pot descoperi minunățiile lumii naturale si pot invata de la aceste minunatii ce inseamna înțelepciune și virtute.

Pe scurt: ... avem nevoie de povești!

https://www.facebook.com/edituraprospero

2 views

Recent Posts

See All

Program de vacanta

Oricine este parinte cunoaste deja provocarile cuvantului VACANTA. Un cuvant care uneste in el bucurii, frustrari, stres, agitatii... Bucuriile copilariei, bucuriile trecutului, bucuriile prezentului.

Afirmativ sau negativ

In relatia dintre parinti si copii ne-ar prinde bine putina gramatica. Sa ne reamintim de la ora de gramatica: O propozitie negativa este cea care include o negatie. Negativul poate fi exprimat direct

Reguli?... nuuu... sau da?.....

Aversiunea generala fata de acest cuvant nu trebuie sa ne impiedice sa ne gandim la semnificatia si valoarea lui. Ne putem imagina cum ar arata o lume fara reguli? Dar un oras fara reguli de circulati

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare