Search
  • Felicia Muresan

Ce fel de parinte sunt?

Updated: Jun 28, 2019

Haideti sa facem urmatoarea incercare:

Spuneti-mi, va rog, care este cel mai important lucru pentru o persoana care se afla in tramvai?

- Compostarea biletului...

- Gasirea unui loc ....

- Conexiunea de internet ... pentru facebook ...

NU!

Este bara de tramvai:Este important sa te tii de bara. O amenda costa cam 50 lei, dar o spitalizare costa mai mult ...

Va aduceti aminte ca mai demult erau acele curele atarnate de bara de sus?


V-ati tinut vreodata de ele? Cum a fost? 📷

Am vazut de cateva ori adolescenti nebunatici care se distrau de minune tinandu-se de acele curele. Ne-am tine si noi, poate, pentru o distractie de cateva secunde. Dar apoi? Nu, multumesc!

Ei bine, la fel sunt si copii nostri. Au ne voie de o bara de sustinere, pe care sa se poata baza, nu de o curea care zboara in toate partile posibile. Din pacate, unii cam asa calatoresc in viata: fara bara de sustinere, fara bara de suport.

Bara iti confera siguranta in miscarea nesigura a tramvaiului. Copii au nevoie de suport, stabilitate, siguranta, au nevoie de cineva care sa le inspire incredere, sa le confere siguranta, sa le transmita ideea ca sunt in siguranta atata timp cat se sprijina pe bara. Inseamna asta ca sunt slabi, imaturi sau mai stiu eu cum? Nu (dupa cum nici noi nu parem slabi daca de tinem de bara in tramvai). Inseamna doar ca au un punct de sprijin sanatos!

Prin urmare, ar fi de folos sa ne intrebam:

Ce fel de parinte sunt eu, bara de sustinere sau curea atarnata?

6 views

Recent Posts

See All

Program de vacanta

Oricine este parinte cunoaste deja provocarile cuvantului VACANTA. Un cuvant care uneste in el bucurii, frustrari, stres, agitatii... Bucuriile copilariei, bucuriile trecutului, bucuriile prezentului.

Afirmativ sau negativ

In relatia dintre parinti si copii ne-ar prinde bine putina gramatica. Sa ne reamintim de la ora de gramatica: O propozitie negativa este cea care include o negatie. Negativul poate fi exprimat direct

Reguli?... nuuu... sau da?.....

Aversiunea generala fata de acest cuvant nu trebuie sa ne impiedice sa ne gandim la semnificatia si valoarea lui. Ne putem imagina cum ar arata o lume fara reguli? Dar un oras fara reguli de circulati

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare