Search
  • Felicia Muresan

Povestile terapeutice

Povestile terapeutice sunt povesti tematice pentru copii. Aceste povesti au ca subiect diverse situatii sau aspecte aparute in dezvoltarea si evolutia copiilor, fie aspecte problematice (frici, imagine de sine negativa etc), fie situatii firesti ale vietii (integrarea in gradinita, scoala, raportarea si relationarea la frati, la colegi etc). Situatiile de viata cu care se confrunta copii sunt prezentate sub forma de povesti, pentru a ajuta copilul atat sa inteleaga mai bine ce se petrece cat si sa stie cum sa procedeze intr-o astfel de situatie.

Recomandarea este ca inainte de lecturarea unor astfel de povesti catre copil, parintele sa citesca el insusi povestea pentru a aprecia daca este adecvata sau nu copilului lui, de asemenea daca este adecvata acum sau e bine sa fie lasata pe alta data, o alta varsta, un alt moment din viata.

Recomandari: ”Povesti care vindeca” Clara Ruse – editura Trend

0 views

Recent Posts

See All

Program de vacanta

Oricine este parinte cunoaste deja provocarile cuvantului VACANTA. Un cuvant care uneste in el bucurii, frustrari, stres, agitatii... Bucuriile copilariei, bucuriile trecutului, bucuriile prezentului.

Afirmativ sau negativ

In relatia dintre parinti si copii ne-ar prinde bine putina gramatica. Sa ne reamintim de la ora de gramatica: O propozitie negativa este cea care include o negatie. Negativul poate fi exprimat direct

Reguli?... nuuu... sau da?.....

Aversiunea generala fata de acest cuvant nu trebuie sa ne impiedice sa ne gandim la semnificatia si valoarea lui. Ne putem imagina cum ar arata o lume fara reguli? Dar un oras fara reguli de circulati

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare