Search
  • Felicia Muresan

Sunt copil, caut parinte!

apropo : nu prieten (am destui prieteni ), vreau si eu un parinte!

Auzim deseori in ultimul timp sloganul: ”Vreau sa fiu prietenul copilul meu!”

Adevarul este ca le spunem copiilor ca vrem sa le fim prieteni, dar nu ne comportam deloc ca prietenii lor. Pe de alta parte, ma intreb: oare ce inseamna asta? ... in cazul in care copilul ar incepe sa ma trateze ca pe un prieten de-al lui, s-ar putea sa nu ma mai incante ideea!? Da, e o mare incurcatura din care nimeni nu mai intelege nimic si, prin urmare, nimic bun nu poate iesi de aici.

DA, cred ca e important sa fim SI prieteni pentru copii nostri, dar NU NUMAI ATAT.

Cred ca trebuie sa fim mai mult decat prieteni.

Cred ca trebuie sa fim parinti. Copii au nevoie de un parinte pe care sa se poata BAZA, la bine si la rau.

Pe de o parte, problema provine de la denaturarea sensului cuvantului ”parinte” si, in consecinta, a rolului unui parinte. Definitia corecta si sanatoasa a unui parinte se regaseste cu greu in ziua de azi. Multi sunt parinti pana la un punct, dar nu pana la capat. Multi sunt parinti in cele materiale, dar nu si in cele sufletesti.

A fi parinte presupune a-mi asculta copilul atunci cand el are nevoie (nu cand am eu timp) – apropo, asa fac adevaratii prieteni (o alta discutie interesanta ar fi despre definitia cuvantului ”prieten” care e si ea alterata in ziua de azi, implicit, si rolul unui prieten s-a alterat mult); presupune a-mi face timp pentru copilul meu atunci cand el are nevoie (nu atunci cand pot eu); inseamna a iesi din cand in cand cu el si a-mi petrece timp cu el in stilul lui copilaresc, si multe altele de genul acesta.

Cred ca trebuie sa reinvatam sa fim si prieteni, dar categoric si PARINTI.

Copii au nevoie de noi in acest fel. Ei cauta mai intai de toate, UN PARINTE!

Si poate ca, daca nu gasesc un parinte, atunci intr-adevar cauta un prieten.

7 views

Recent Posts

See All

Program de vacanta

Oricine este parinte cunoaste deja provocarile cuvantului VACANTA. Un cuvant care uneste in el bucurii, frustrari, stres, agitatii... Bucuriile copilariei, bucuriile trecutului, bucuriile prezentului.

Afirmativ sau negativ

In relatia dintre parinti si copii ne-ar prinde bine putina gramatica. Sa ne reamintim de la ora de gramatica: O propozitie negativa este cea care include o negatie. Negativul poate fi exprimat direct

Reguli?... nuuu... sau da?.....

Aversiunea generala fata de acest cuvant nu trebuie sa ne impiedice sa ne gandim la semnificatia si valoarea lui. Ne putem imagina cum ar arata o lume fara reguli? Dar un oras fara reguli de circulati

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare