top of page

”Rebuturile” societatii


o-ALBERT-facebook.jpg

Copilul asta inca nu vorbeste? Al meu vorbea de la 9 luni iar la 2 ani deja citea ziarul!

Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind “lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Scoala Politehnică din Zurich.

Becul? – nimic important ...

Thomas Edison era considerat de către profesorii săi “prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era “neproductiv”. Dar .... a inventat becul.

Când un reporter l-a întrebat “Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: “Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.

Masina? – nu conteaza ...

Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford renumite pentru constructia de masini Ford.

De Charlie oricum nu a auzit nimeni... nu e de la noi din sat

Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată “un nonsens”.

Desene animate ? – ce plictiseala!...

Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era “lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dat faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland-ul.

Ce pacat! Nu mai exista nici o speranta pentru el ...

Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că “nu există nicio speranţă să devină compozitor”. Dar a devenit cel mai renumit compozitor.

“Am un idiot drept fiu”

Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: “Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts (scoala de arte de renume din Paris). Nu-i nimic, in cele din urma a ajuns un renumit sculptor.

Prim–ministru... o slujba banala

Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea ... dar la vârsta de 62 de ani a devenit prim-ministru.

bottom of page