top of page

Frumoasa mea grădină (3): iar acum sa semănăm!

Pai, ce urmeaza?

Nu ne ramane decat sa semanam!

Dar si asta se face cu cap. Altfel, patim ca aceia care seamana azi, iar anul viitor se razgandesc (muncesc dublu, saracii de ei).

Da, este bine sa cumpanim bine inainte de a semana (ca doar nu o sa facem treaba doar pe jumatate): ce sa semanam, ce sa alegem... ne putem sfatui cu altii... putem (de data asta) sa privim in gradina vecinului sa vedem ce a crescut si ce nu, cat de frumoase sunt cele crescute sau din contra, daca merita sau nu...

Ar fi bine sa incepem de la lucrurile importante, esentiale pentru linistea si binele sufletului nostru, iar apoi sa trecem si la celalte.

O, sa nu uitam de lucrurile vechi ...

Ceea ce e vechi are intodeauna o valoare speciala.

Intr-un ”cuvant” este vorba despre a alege intelept ceea ce vrem sa semanam (ca sa nu ne trezim la sfarsit cu un alt dezastru nedorit).

Cine a lucrat in gradina catusi de putin vreodata, stie ca o gradina frumoasa trebuie ingrijita continuu.

Interesant este ca buruienile nu le seamana nimeni, ele pur si simplu circula si se prind (zdravan) singure fara ajutor, fara a fi intretinute.

De aceea, din cand in cand (si asta nu o data pe an, ci mult mai des) trebuie sa trecem prin gradina sa verificam starea lucrurilor: cresc bine cele semanate?, doar nu ne-or fi napadit din nou buruienile?

Nu vrem asta! Nu pentru asta am muncit pana acum!

Chiar si o gradina frumoasa poate ajunge la un moment dat in paragina, inecata din nou de buruieni, daca nu e intretinuta.

Asadar, faceti curat, apoi ganditi bine inainte de a semana, alegeti intelept si vegheati in continuare asupra modului in care evolueaza lucrurile.

Doar asa putem avea ceva frumos DE DURATA (nu de scurta durata!).

bottom of page