Ceva


Într-o notă mai dramatică, cred că de-a lungul timpului m-am identificat cu noțiunea de ”nimic”, de aceea și rezultatul era nimicul.

”Ce ar trebui să fac?”

”Nu știu.”

”Nimic”

”Nimic din ce ar trebui să fac.”

Cam așa se desfășura descurajarea. Acest fel de gândire se mai activa și când mă entuziasma câte o idee și luam în calcul că ar putea fi o direcție spre care să mă îndrept. Așa că rămâneam cu un gol și nici o idee privind o soluție concretă pentru a pune în practică inspirația de mai devreme. Ca două rotițe de ceas care nu reușeșc să se întrepătrundă, ci doar funcționează în direcții diferite, paralele.

Astfel îmi retezam fiecare entuziasm pentru că îl alimentam cu frică și cu mult nimic. Adunam frustrări și nemulțumiri nelimitate.

Totodată tendința aceasta reapărea și când trebuia să iau o decizie ce implica mai mulți pași sau o anumită consecvență. Când mă simțeam vulnerabilă și incertă sau când aveam anumite sarcini de îndeplinit, deoarece nu reușeam să fac tot ce mi-am propus îmi anulam tot efortul considerând că nu am făcut NIMIC.

Însă întotdeauna poți să faci ceva.

CEVA-ul ar trebui să fie vocea rațiunii. Am observat că atunci când am ales să ignor gândul ”nimcului” și treceam la fapte, la final tot aveam CEVA făcut deja.

Deși frica sau îndoiala par mai impunătoare, pot tot timpul să fac CEVA.

Chiar dacă am mai multe de făcut și poate părea tentant să cred că sunt neputincioasă sau că sunt victima situației, trebuie să fac CEVA.

Trebuie să încep cu CEVA. CEVA–ul e un pas în direcția dorită.

Noiembrie 2019, R.T. (29 ani, sex F)

Recomandate
Recente
Arhiva
Cauta dupa tag-uri

© Copyright 2014 VISION ARTIST

pentru detalii intra pe www.visionartist.ro

Experiența, rezultatele și atmosfera de încredere
constituie cea mai bună recomandare