top of page

Inteligența emoțională

FĂ-ȚI ORDINE ÎN SUFLET!

Toți avem „poduri” și „beciuri” emoționale, în care îngrămădim lucrurile din trecut care nu ne mai sunt de folos în prezent.

La fel este și în relațiile noastre.

E greu ca o relație să înflorească, dacă niciuna dintre părți nu aruncă ceea ce nu-i mai trebuie (mental și emoțional). Vorbim aici despre regretele pentru greșelile din trecut, resentimente ascunse, cărora nu le dăm drumul pentru că avem impresia că celălalt ne-a greșit, dureri pe care le ascundem sub norii mâniei, ai scepticismului și ai izolării.

Dacă ești genul de persoană care adună resentimente și care se agață de greșelile din trecut (chiar și de cele proprii), știi cum e să te simți copleșit de povara mentală și emoțională. „Agățarea” de suferințe și alimentarea resentimentelor îți mănâncă sufletul, îți consumă fericirea și îți fură orice propășire. Asemeni sentimentului de vinovăție, acest balast te ține închis în trecut.

Dacă cineva te-au rănit în trecut, de fiecare dată când altcineva îți face ceva în prezent, vei reacționa cu o duritate nejustificată, ca și cum ar fi exact persoana care te-a rănit inițial. Prin urmare, vei trăi în continuare sub presiunea unor relații frânte și nerezolvate din trecut, care vor fi o povară tot mai grea de dus în prezent. Nu vei ști cum să te bucuri de experiența unor noi relații pe care Dumnezeu ți le oferă, pentru că vei purta cicatricile vechilor relații nerezolvate și neiertate.

Așadar, astăzi fă-ți ordine în suflet!

Fundația S.E.E.R

Comments


bottom of page