top of page
  • Poza scriitoruluiFelicia Mureșan

Meditația de credință


În prima parte a acestui subiect (Meditația) am evidențiat cât este de important să îmi fac timp pentru a respira cu sufletul... da, trebuie să îmi fac eu timp, deoarece nu ni-l va da nimeni. Este un drept al meu, spre binele meu, la care nu am să renunț.

O parte importantă din această meditație pentru suflet și minte este Meditația de credință. Adică, un timp în care îți ridici capul din pământ și privești în sus... încercând să deslușești ceea ce se întâmplă dincolo de ceea ce se vede cu ochii, dincolo de ceea ce se aleargă cu picioarele, dincolo de ceea ce se aude cu urechile, dincolo de toată alergarea și toată goana nebună după a avea, a deține, a domina, a impresiona și altele de felul acesta. Oare suntem doar un schelet îmbracat în carne și haine cumpărate pe bani? Oare sănătatea trupului este SINGURA cea mai importantă dintre toate?

Undeva dincolo de toate acestea, sunt și alte lucruri importante și vitale în viață: sufletul, mintea și credința. Și acestea trebuie îngrijite și întreținute. Avem nevoie și de sănătate... și de suflet... și de minte... și de credință.

Ce presupune această meditație? Alocă-ți câteva minute pe zi ca să citești ceva, să asculți ceva, să te gândești și apoi să te rogi. Câteva minute petrecute astfel pot să facă o diferență mare pentru sufletul tău. Și de acolo începe starea de bine și evoluția în bine a vieții unui om.

Cei care și-au făcut timp pentru asta au fost oameni care au mers hotărâți într-o direcție clară, au știut ce vor, au știut încotro se îndreaptă și, orice s-a întâmplat, au depășit orice obstacol și au mers pe drumul bun al vieții lor.

Cum spun unii în ziua de azi: No pain... no gain. Cine nu știe să piardă unele plăceri, nu va putea nici să câștige mari realizări!

Doamne ajută!

Etichete:

bottom of page