Vorbim adesea în ultimul timp despre Curaj şi despre dușmanul acestuia, Frica.
Să ne oprim puțin asupra primului: Curajul.
Ce este Curajul de fapt? Să spunem câteva lucruri despre curaj, ca să îl înțelegem mai bine şi apoi să îl definim.
Curajul nu ne caută în fotoliu (în timp ce ne uităm la TV sau alte ecrane) şi nici în pat când lenevim sau fugim de responsabilități.
Curajul îi caută pe cei care FAC ceva!
Curajul nu îl găsim niciodată la START, el ne așteaptă la FINISH. Nu începem să facem ceea ce avem de făcut, având curaj, ci curajul ne aşteaptă la linia de sosire. Ne asteptăm mai întâi să avem curaj pentru ca apoi să pornim la drum – săracii de noi, putem aștepta mult şi bine! Curajul nu ne va vizita la START, ci ne va aştepta la FINISH!
Curajul este o recompensă, un premiu pe care îl primesc cei care depun efortul de a merge înainte până la capăt.
Credem cumva că cei care au înfăptuit lucruri de invidiat au avut curaj? Nu! Au avut emoții, poate chiar frică, dar s-au dus înainte.
Care e diferența între oameni: unii pornesc la drum cu curaj, alţii cu frică? NU! Diferenţa constă în faptul că unii pornesc, iar alţii nu pornesc deloc. Toți oamenii au emoții sau chiar frică la inceput atunci când se confruntă cu o situație dificilă şi provocatoare.
Daca aştepți să îţi treacă frica sau emoţiile pentru a putea porni la drum, aștepti degeaba.
Ceilalți s-ar putea să porneasca la drum deja, iar tu rămâi (... degeaba...) aşteptând... ceva ... ce nu ştii dacă o să apară...